Výsledky vyhledávání pro dotaz flawonoidów:

Výsledky vyhledávání v sekci Blog

Jak rośnie fioletowa marihuana?

Jednym z ostatnich pytań dotyczących umysłów hodowców jest to, co dokładnie należy zrobić, aby uzyskać fioletową marihuanę. Dla niektórych ten wyczyn jest nieco nieosiągalny, ponieważ nie ma wystarczającej wiedzy na temat właściwego sposobu lub kroków, które należy podjąć, aby osiągnąć nieuchwytną purpurową marihuanę. Uprawa purpurowej marihuany wymaga przemyślanego planu mającego na celu nie tylko uzyskanie odpowiedniego koloru chwastów, ale także standardowej jakości i ilości. Jeśli chodzi o fioletowe marihuany, ważne jest, aby dobrze zrozumieć prawdę. Co sprawia, że ​​roślina jest fioletowa? Znając właściwą odpowiedź na to ważne pytanie, odgrywa znaczącą rolę w zdolności hodowcy do lepszego zrozumienia sposobu uprawy fioletowej marihuany. Jednak z powodu mnóstwa fałszywych informacji zaśmieconych w całym Internecie, wielu nowym i potencjalnym hodowcom trudno jest wiedzieć, w co wierzyć. Kilka sklepów prowadzi hodowców na manowce ze swoimi bezpodstawnymi metodami uprawy fioletowej marihuany, metodami, które kosztują tylko cenny czas i pieniądze hodowców. W tym artykule obszernie omówię wymagania potrzebne do pomyślnego wyhodowania purpurowej marihuany, co robić i czego unikać. Dobre zrozumienie tego, co sprawia, że ​​kolor chwastów jest purpurowy, pomoże hodowcy poznać części rośliny, które powinny być fioletowe, doskonała znajomość tego zapewni producentowi właściwe kroki, które należy podjąć, i te, których nie należy podejmować jeśli celem jest uprawa purpurowej marihuany.Fioletowa marihuana pozbawiona tajemnicPrzed nurkowaniem prosto w drobiazgową uprawę purpurowej marihuany pospiesznie objazd, aby odpowiedzieć na pytanie, które prawdopodobnie pozostało w twoim umyśle, czym jest purpurowa marihuana, co nadaje jej purpurowy kolor i, co najważniejsze, jakie części rośliny wykazują to zabarwienie ”. Głównym powodem zabarwienia wszystkich roślin jest obecność pigmentów. Pigmenty te występują naturalnie w roślinach i pełnią inne funkcje oprócz nadawania koloru. Chlorofil jest jednym z takich pigmentów, nie tylko nadaje roślinom ich zielony kolor, ale jest także ważnym graczem w procesie fotosyntezy, procesie zapewniającym produkcję żywności. Podczas gdy chlorofil jest winowajcą zielonego zabarwienia, antocyjany są podstawowym pigmentem odpowiedzialnym za purpurowe zabarwienie konopi. Ilość antocyjanów obecnych w roślinie określa konkretny odcień koloru, który wykazuje. Wysokie stężenie pigmentu antocyjanowego w roślinie da jasny kolor, taki jak niebieski, czerwony lub fioletowy (głębokość koloru fioletowego zależy od jego kwaśnego stężenia). Antocyjany pochłaniają wszystkie długości fal od słońca widocznego dla oka, z wyjątkiem widma indygo-fioletu i odbijają światło fioletowe, dzięki czemu stają się fioletowe. Częściami konopi indyjskich o fioletowym kolorze są słupki, kielichy, liście i rzęsistki. Wielu miłośników chwastów na całym świecie kojarzy fioletowe marihuany ze zwiększonym poziomem siły działania i aktywności. Chociaż twierdzenie to nie zostało w pełni potwierdzone przez ekspertów, jest bardzo prawdopodobne. Wiele związków odgrywa rolę w sile i aktywności marihuany, więc obfitość pigmentów, terpenów i flawonoidów w purpurowych konopiach z pewnością będzie miała znaczący wpływ na jej moc.Jak wyhodować fioletową marihuanęSkuteczna uprawa purpurowej marihuany zależy od dwóch istotnych czynników, genetyki i temperatury. Przy zastosowaniu odpowiednich odmian genetycznie wyhodowanie dobrej kolekcji fioletowych konopi jest stosunkowo proste. Genetyka odgrywa bardzo ważną rolę w ostatecznym wyniku rośliny, ponieważ kontroluje stosunek pigmentów (główny determinant koloru) w roślinach. Szczepy już zaprojektowane do tego celu mają zwykle bardziej jasne antocyjany, co zapewnia, że ​​pokolenia z nich pochodzące będą rosły w tym samym trendzie.Drugim ważnym czynnikiem, który odgrywa znaczącą rolę we wzroście purpurowej marihuany oprócz genetyki, jest temperatura. Temperatura jest kluczowym parametrem, który musi być odpowiednio kontrolowany, jeśli ostateczny kolor rośliny konopi ma być zgodny z oczekiwaniami. Rozległe badania pokazują, że etap kwitnienia uprawy jest etapem, w którym zmiany temperatury mają największy wpływ.Gdy rośliny wykażą cechy dojrzewania, przypisuje się zastosowanie temperatury. Aby uzyskać purpurowe zabarwienie, dojrzałe rośliny należy wystawiać na działanie różnych temperatur między nocą a dniem. Niższe temperatury sprzyjają produkcji antocyjanów odpowiedzialnych za fioletowe zabarwienie. A w wyniku tej wyższej temperatury (37-30 ° C), która ma tendencję do stymulowania produkcji chlorofilu, zostaje zredukowana do minimum. Niższe temperatury w zakresie od 10-30 ° C są często stosowane w celu uzyskania purpurowej pędu w odniesieniu do zwiększonej produkcji antocyjanów.Te dwie poparte naukowo manipulacje są najlepszymi i najskuteczniejszymi sposobami uprawy fioletowej marihuany, ale ze względu na ograniczoną dostępność prawidłowych informacji wielu hodowców stosuje daremne techniki i metody w celu uprawy fioletowej marihuany. Kilka podstępnych technik stosowanych przez źle poinformowanych producentów to:Usuwanie tlenu lub dwutlenku węgla. Pozbawienie rośliny marihuany tlenu i dwutlenku węgla jest jednym z domniemanych sposobów uprawy fioletowej marihuany. Twierdzenia dotyczące tej techniki są fałszywe, ponieważ nie było żadnych dowodów, które pokazują jej wpływ na określenie ostatecznego koloru rośliny marihuany.Bombardowanie gazowym azotem - jest to kolejna metoda rozpowszechniana jako środek do uprawy fioletowej marihuany. Bombardowanie rośliny marihuany gazowym azotem nie zwiększa poziomu antocyjanów w odniesieniu do chlorofilu, najważniejszego powodu purpurowego zabarwienia konopi, dlatego nie można spodziewać się wymiernych rezultatów.Stosowanie barwników - Niektórzy hodowcy używają barwników do zmiany zabarwienia marihuany. Niestety, barwienie tylko masek, co uzyskuje się dzięki zastosowaniu barwników, jest zupełnie inne niż kolor pochodzenia genetycznego.Dolna liniaJeśli Twoim celem jest uprawa purpurowej marihuany, genetyka i zmiany temperatury stanowią klucz do Twojego sukcesu. Jeśli jest to systematycznie wykonywane, daje bardzo wysoką pewność uprawy wyraźnej, atrakcyjnej estetycznie fioletowej rośliny konopi. źródło: BILIONS, Joseph. How Do You Grow Purple Cannabis?Oct 29, 2019. Dostupné z: https://cannabis.net/blog/how-to/how-do-you-grow-purple-cannabiszdjęcie źródłowe: https://pixabay.com/cs/

Jaką rolę gra Terpenes w konopiach indyjskich?

Wiele mówi się o THC i CBD, ale niewiele osób ma pojęcie, że w roślinie jest coś więcej niż tylko to. Roślina marihuany ma również coś o nazwie Terpenes. Ostatnio naukowcy zauważyli, że nie tylko kannabinoidy zwiększają wartość naszego ogólnego stanu zdrowia, ale terpeny są również cennym wkładem. Aby w pełni wykorzystać zalety rośliny, można dowiedzieć się więcej na jej temat. Dobrze poinformowanej osobie zawsze lepiej.Co to jest Terpene?Terpeny składają się z zestawu stosunkowo prostych cząsteczek organicznych obecnych we wszystkich żywych organizmach. Spacerując po ogrodzie różanym, zachwycający aromat róż jest powodowany przez terpeny. Zasadniczo wszystkie zapachy i smaki w roślinie są spowodowane terpenami. Ponieważ terpeny występują w roślinach, wiele z nich ma te same terpeny. Terpeny są dość silne.Terpeny składają się z węgla i wodoru i są wytwarzane przez samą roślinę. Nawet niektóre owady produkują terpeny. Po wysuszeniu są oznaczane jako terpenoidy. Olejki eteryczne i żywica roślinna to głównie terpenoidy. Odgrywają ważną rolę zarówno w królestwie zwierząt, jak i roślin. Jedną z ich głównych funkcji są początkowe chemiczne elementy budulcowe dla bardziej złożonych cząsteczek, takich jak niektóre hormony i kanabinoidy.Wiele jest wspólnego marihuany i jej korzyści rekreacyjnych i leczniczych. Ale więcej informacji zaczyna się pojawiać na aromatycznej stronie konopi. Podobnie jak zioła, których używasz w kuchni, aromat marihuany wynika również z określonego profilu terpenowego. Marihuana ma wyraźny aromat i jest nieco bardziej złożona do zrozumienia. Istnieją nieskończone możliwe kombinacje terpenów, które dają szeroką gamę aromatów i smaków.Jak złożone są Cannabis Terpenes?Drzwi są szeroko otwarte dla naukowców, aby zbadać i zrozumieć zalety tych terpenów. Naukowcy mogą już manipulować pożądanym stosunkiem kannabinoidów w rozumieniu niektórych terpenów. Niektóre terpeny mogą również modulować fizjologiczne i psychoaktywne działanie marihuany. Terpenowy beta-kariofilen (BPC) występuje w obfitości i jest przyczyną aromatu i smaku chwastów. Odgrywa rolę w aktywacji receptora CB2, a także ma niepsychoaktywne właściwości zapalne.Stali użytkownicy marihuany mogą zweryfikować, że pewna marihuana, którą palą, albo ją podniesie, albo będzie działała negatywnie. Terpeny odgrywają w tym ważną rolę. W zależności od szczepu niektóre podniosłyby energię, a inne działałyby raczej jako sedacja. Niektóre mogą być wspaniałym środkiem przeciwbólowym, podczas gdy inny może powodować inspirację. Konopie indyjskie to nie tylko coś z THC, które może dać ci dobry „haj”. Oprócz innych znanych kannabinoidów, CBD, istnieją również terpeny. Złożoność nie zawsze jest łatwa do analizy, ale aby doświadczyć ostatecznego efektu marihuany, konieczna jest dokładna równowaga wszystkich składników.Nie tylko terpeny, ale także flawonoidyFlawonoidy przyczyniają się do specyficznego aromatu i smaku konopi. Kannaflawina to nazwa flawonoidów odpowiedzialnych za wyraźny zapach marihuany. Ale to nie tylko zapach; jest również farmakologicznie aktywny. Kannaflawina-A hamuje cząsteczkę zapalną PGE-2. Jest 30 razy silniejszy niż aspiryna w zmniejszaniu stanu zapalnego.Na rynku istnieje wiele różnych odmian odmian konopi. Zrozumienie, w jaki sposób terpeny oddziałują z innymi aktywnymi związkami konopi indyjskich, czyni je znacznie bardziej kompletnym. Terpeny mogą modyfikować, ile THC przemieszcza się przez barierę krew-mózg. Może również regulować neuroprzekaźniki, takie jak serotonina i dopamina.Dokładnie, ile terpenów jest obecnych w konopiach indyjskich, nie jest jasne, ale zidentyfikowano ponad 100 terpenów. W rzeczywistości jest bliżej 200. Poniżej znajdują się niektóre profile, które mogą być interesujące. Limonen - jak sama nazwa wskazuje, ma cytrusowy smak i skutecznie zmniejsza masę ciała. Leczy i zapobiega rakowi. Jest doskonały na zapalenie oskrzeli. Stosowany na skórę przyczynia się do lepszej penetracji. Super Lemon Haze to dobra odmiana.Myrcen - piżmowy i mocny ziemisty zapach Myrcene, przyczynia się do relaksu. Jest również bardzo dobrym środkiem przeciwzapalnym. Działa jak środek rozluźniający mięśnie i uspokajający. Jest to główna przyczyna ciężkich uczuć u odmian Indica. Prawie wszystkie odmiany mają mircen, Lovrin110 ma ponad 65%.Linalool - korzenno-kwiatowy zapach obecny jest również na cynamonie, mięcie i mnóstwie kwiatów. Nawet niektóre grzyby mają linalol. Działa jako środek przeciwzapalny i pomaga kontrolować ruchy motoryczne. Leczy także raka wątroby. Amnesia Haze ma trochę linalolu.Delta 3 Carene - Działa jako bardzo silny środek przeciwzapalny i ma sosnowy, ziemisty aromat. Jest bardzo skuteczny w przypadku silnego przepływu menstruacyjnego i łez w oczach. Większość odmian konopi ma Delta 3 CareneKariofilen - Jego aromat przywodzi na myśl wspomnienia chmielu. Chmiel jest w rzeczywistości związany z konopiami indyjskimi. Jest doskonały na depresję i stany lękowe. Kariofilen jest bardziej obecny w konopi uprawianych w glebie. Może wynosić nawet 0,33%. Znacznie zmniejsza się do 0,07% w hydroponice.Faktem jest, że marihuana jest złożoną rośliną. Terpeny muszą być analizowane i mapowane w celu ich identyfikacji. Ich właściwości należy również przetestować klinicznie, aby zrozumieć ich wkład w cele medyczne. Tylko wtedy moglibyśmy doświadczyć pełnej korzyści rośliny. źródło: LYONS, Laurie. What Role Do Terpenes Play in the Cannabis Experience? Oct 22, 2019 Dostupné z: https://cannabis.net/blog/medical/what-role-do-terpenes-play-in-the-cannabis-experience zdjęcie źródłowe: https://pixabay.com/cs/

JAKIE SĄ FLAVONOIDY CANNABIS I JAKĄ ROLĘ GRA W CANNABIS?

Z ponad 200 aktywnych związków w konopiach indyjskich często pomija się niezbyt dobrze zrozumiane flawonoidy. Chociaż stanowią one tylko około 10 procent wszystkich związków konopi, flawonoidy odgrywają ważną rolę w zapachu, smaku, kolorze i działaniu marihuany. Naukowcy muszą jeszcze zbliżyć się do pełnego zrozumienia potencjału flawonoidów z konopi indyjskich i rozpaczliwie potrzebne są dalsze badania. Mimo to wydaje się, że kilka ma pewne korzyści zdrowotne, w tym właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Ponadto niektórzy badacze uważają, że flawonoidy z konopi indyjskich działają w połączeniu z kannabinoidami i terpenami w celu promowania dobrego samopoczucia. Tutaj omawiamy flawonoidy z konopi indyjskich, w tym czym są, rolę, jaką odgrywają w wyglądzie i smaku twoich ulubionych szczepów oraz jakie badania wykazały do ​​tej pory ich zalety. Czym są flawonoidy z konopi indyjskich?Flawonoidy z konopi indyjskich to naturalnie występująca grupa składników odżywczych, które są odpowiedzialne za żywe, nie zielone zabarwienie pigmentów w marihuanie i konopiach. Flawonoidy są również odpowiedzialne za ochronę zdrowia roślin konopi poprzez filtrowanie promieni UV i zapobieganie chorobom, szkodnikom i grzybom. Flawonoidy nie są unikalne dla konopi indyjskich. W rzeczywistości zidentyfikowano ponad 6000 pojedynczych flawonoidów, a wiele z nich znajduje się w owocach, warzywach i ziołach, które rutynowo spożywamy. Naukowcy odkryli, że odgrywają ważną rolę w zapachu, smaku i nie zielonych kolorach roślin w całej naturze. Słowo flawonoid pochodzi od łacińskiego terminu „flavus”, oznaczającego żółty i odnoszącego się do roli związku w zapewnianiu roślinom odpowiedniej pigmentacji kolorów. Na przykład jasny niebieski kolor w jagodach i żywy czerwony kolor w czerwonych różach są spowodowane flawonoidami. Niektóre flawonoidy występują wyłącznie w konopiach indyjskich, takich jak marihuana i konopie. Te flawonoidy wykluczające marihuanę są znane jako kannaflawiny. Związki można łatwo znaleźć w suszonych kwiatach i liściach marihuany. Uważa się, że flawonoidy konopne, ogólnie zgrupowane razem, uzupełniają inne fitoskładniki konopi indyjskich, aby odgrywać wysoce bioaktywną rolę w konsumpcji i uprawie rośliny. Uważa się, że w konopiach indyjskich znajduje się około 20 flawonoidów, z których niektóre obejmują: Kannaflawina-A (kannaflawina)Kannaflawina-B (kannaflawina)Kannaflawina-C (kannaflawina)KwercetynaIzowiteksynaApigeninaBeta-SitosterolLuteolinaOrientinKaempferolKatechinyVitexinDystrybucja kannaflawin różni się w zależności od odmiany konopi i warunków uprawy. Odgrywają one ważną rolę w zapewnianiu różnic w zapachu i smaku między odmianami marihuany. Co robią flawonoidy z konopi indyjskich?Flawonoidy, oprócz tego, że wpływają na kolor, smak, zapach i ogólne wrażenia sensoryczne marihuany, są również farmakologicznie czynnymi związkami, które mogą mieć zalety lecznicze. Dowody sugerują, że flawonoidy działają synergistycznie z kannabinoidami, takimi jak kanabidiol (CBD) i tetrahydrokannabinol (THC), oraz terpenami, takimi jak mircen i limonen, aby przyczynić się do zakresu efektów wytwarzanych przez konopie indyjskie. Teoria zwana „efektem otoczenia” utrzymuje, że wszystkie związki zawarte w konopiach indyjskich - takie jak flawonoidy, kannabinoidy i terpeny - współpracują ze sobą, aby wpływać na układ endokannabinoidowy organizmu i zwiększać naturalne korzystne działanie marihuany. Flawonoidy z konopi indyjskich są niepsychoaktywne, co oznacza, że ​​nie spowodują euforii tak jak dobrze znany THC kannabinoidów. W rzeczywistości uważa się, że flawonoidy osłabiają psychoaktywne właściwości THC. Naukowcy zaczęli również badać potencjalne właściwości terapeutyczne poszczególnych flawonoidów konopi. Flawonoidy z konopi indyjskich są w dużej mierze zaniżone, ale jak dotąd odkrycia sugerują, że flawonoidy z konopi indyjskich mogą mieć korzystne właściwości związane z ich przeciwutleniającymi, przeciwzapalnymi, a nawet przeciwnowotworowymi działaniami, które sprzyjają zdrowiu. Kannaflawina-A i Kannaflawina-B Ostatnio stwierdzono, że kannaflawina-A i kannaflawina-B mają silne właściwości przeciwzapalne. W jednym badaniu kannaflawina-A i kannaflawina-B skutecznie hamowały PGE-2, prostaglandynę odpowiedzialną za stan zapalny, w podobny sposób jak aspiryna, ale wykładniczo silniejszą niż zwykły lek dostępny bez recepty. Katechiny Naukowcy odkryli, że katechiny, które znajdują się również w kakao, herbatach i innych owocach ziarnkowych, promują zdrowie układu sercowo-naczyniowego ze względu na jego działanie przeciwutleniające, przeciwnadciśnieniowe, przeciwzapalne i przeciwproliferacyjne, a także pomagają utrzymać zdrowy cholesterol poziomy. Kwercetyna Kwercetyna, występująca również w wielu owocach i warzywach, znana jest z tego, że jest przeciwutleniaczem i ma właściwości przeciwwirusowe, które skutecznie hamują wirusa grypy A. Beta-Sitosterol Beta-sitosterol, flawonoid konopi występujący również w orzechach i awokado, wykazuje właściwości przeciwzapalne. Vitexin i Isovitexin W badaniach in vitro i in vivo wykazano, że witeksyna i izowiteksyna mają działanie przeciwnowotworowe. W jednym z badań znaleziono dowody na to, że dwa flawonoidy z konopi są „chemoprewencyjne” i działają przeciwko rakowi, zachęcając do degradacji lub śmierci komórek rakowych. OrientinOne of the most commonly extracted flavonoids from plants, Orientin has shown to have a wide array of beneficial properties. A comprehensive review investigating the medicinal properties of Orientin concluded that the flavonoid has antioxidant, anti-aging, anti-viral, anti-bacterial, anti-inflammatory, vasodilation and cardioprotective, radiation protective, neuroprotective, anti-depressant, anti-adipogenesis, and pain-relieving properties.ApigeninAmong the best studied of the flavonoids found in cannabis, Apigenin has demonstrated anti-anxiety and anti-inflammatory properties. The estrogenic properties of Apigenin have shown to inhibit the growth of breast cancer cells in several studies. Chociaż flawonoidy z konopi indyjskich nie są specjalnie wymienione jako substancje kontrolowane zgodnie z prawem federalnym Stanów Zjednoczonych, marihuana jest. Ustawa o kontrolowanych substancjach z 1970 r. Zabrania używania, posiadania, uprawy i dystrybucji konopi indyjskich. Ten akt powoduje, że kannaflawiny, te flawonoidy znajdujące się wyłącznie w konopiach indyjskich, są nielegalne w świetle prawa federalnego. Mimo że konopie indyjskie są nielegalne na mocy prawa federalnego, ponad 30 stanów USA i Waszyngton D.C. zalegalizowało medyczną marihuanę, a ponad 10 z tych stanów plus Waszyngton D.C. zalegalizowało również marihuanę rekreacyjną. Niestety, mimo że niektóre stany legalizują marihuanę, federalny zakaz utrudnił wiele badań dotyczących flawonoidów konopi indyjskich. Naukowcy zainteresowani badaniem potencjału terapeutycznego kannaflawin napotykają przeszkody regulacyjne i dodatkowe koszty, które utrudniają prowadzenie badań. Aby lepiej zrozumieć rolę, jaką flawonoidy konopne mogą odgrywać w zdrowiu, niezwykle ważne jest zniesienie federalnych ograniczeń dotyczących marihuany. źródło: NUNLEY, Kim. WHAT ARE CANNABIS FLAVONOIDS AND WHAT ROLE DO THEY PLAY IN CANNABIS?  Dostupné z: https://www.medicalmarijuanainc.com/cannabis-flavonoids-role-play-cannabis/ zdjęcie źródłowe: https://pixabay.com/cs/